Korpusy čierne ako tie najtmavšie húštiny v lese, k tomu trochu griotky na guráž, aby nám tá tma nenahnala strach. A to všetko vyplnené vysokopercentnou šľahačkou a višňovým kompótom. Zvyčajne do korpusu ide aj 12 vajíčok, mne sa však zapáčila úspornejšia a aj zdravšia verzia s kefírom a hnedým cukrom. Ponorte sa teda do skvelej chute mojej torty Black Forest. Alebo ako tento recept volala moja prateta, vychutnajte si dezert menom Schwarzwaldská torta.
Táto torta má svojho autora, je ním nemecký šéfcukrár Josef Keller. Prvýkrát očaril Schwarzwaldskou tortou v roku 1915. 😊 Je to jednoduchá receptúra, ktorá v sece spája kyslú chuť čerešní alebo višní, lahodnú šľahačku a horkasté kakao. Guráž do života aj trávenia dodá pridaná griotka. Ja mám vlastnú griotku, v ktorej sa ešte stále lúhujú višne z tohtoročnrj úrody. Výsledok bol teda dokonalý.