Čokoládová torta s citrónovým krémom a snehovou čiapočkou je moja najobľúbenejšia. Úžasná je kombinácia čokoládového korpusu a kyslastej plnky. No a keď sa zahryznete fo jemnej čiapočky, budete mať pocit, že ste sa ocitli v sladkom raji.
Potrebujeme na 1 tortovú formu s priemerom 22 cm: Na cesto: 200 g nakrájaného masla, 200 g horkej 60% čokolády, 1 lyžička vanilkovej pasty, 30 ml vody, 3 vajíčka, 220 g krupicového cukru, 105 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 25 g kakaa Na citrónovú plnku (lemon curd): 375 ml mlieka, 220 g krupicového cukru, 50 g kukuričného škrobu, 80 g masla, 160 ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 2 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry, 6 vaječných žĺtkov Snehová vrstva 440 g kryštálového cukru, 60 ml vody, štipka soli, 6 vaječných bielkov, ½ lyžice jablkového octu Na ozdobenie: 150 g čerstvých černíc Z vydlabaného čokoládového cesta si môžete pripraviť moje skvelé Cake pops Namiesto čerbíc môžeme použiť aj iné kyslasté bobuľové ovocie. Alebo môžete čiapočku posypať nastrúhanou čokoládou.Čokoládová torta s citrónovým krémom a snehovou čiapočkou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov