fbpx
Domov Rýchle nátierky Cviklová nátierka

Cviklová nátierka

Autorka Jana Štrbková
Recept na cviklovú nátierku

Vynikajúca, zdravá a sýta cviklová nátierka nesmie chýbať na našom raňajkovom stole každý týždeň. Vďaka nej všetci ráno vyskočíme z postele a tešíme sa ešte viac z nového dňa. Výborná je aj ako párty recept na akúkoľvek oslavu. Mám to otestované.

Recept na cviklovú nátierku

Cviklová nátierka

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

2 ks cvikly (červenej repy), 3 vajíčka, 2 nakladané uhorky, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice zmäknutého masla, 1 lyžicu horčice, 2 lyžice mletých vlašských orechov, čerstvo zomleté čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Domäkka uvaríme cviklu, trvá to asi 35 - 45 minút. Vajíčka uvaríme natvrdo.
  2. Uvarenú cviklu aj vajíčka nastrúhame najemno. Vysypeme do misy.
  3. Pridáme nadrobno nakrájané uhorky, pretlačený cesnak, horčicu a zmäknuté maslo. Primiešame mleté orechy, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  4. Necháme v chlade postáť, ideálne cez noc.

Tip Medových motúzov

Cviklová nátierka najlepšie chutí na dochrumkava upečených hriankach. Dozdobíme ju čerstvo zomletým čiernym korením.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1