fbpx
Domov Najlepšie ryby Dokonalá pochúťka: Dochrumkava upečený marinovaný sumček

Dokonalá pochúťka: Dochrumkava upečený marinovaný sumček

Autorka Jana Štrbková
dochrumkava upečený marinovaný sumček

Ak milujete ako ja ryby, vskúšajte si pripraviť sumečeka afrického. Jeho mäso je lahodné a nemá rybaciu pachuť a navyše sa chová na Slovensku. nech sa páči, tu je môj dochrumkava upečený marinovaný sumček.

dochrumkava upečený marinovaný sumček
Vytlačiť recept
Porcie: 3 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.5/5
( 6 počet hlasov )

Ingrediencie

1 sumček africký bez hlavy, 100 g masla
Marináda:
5 strúčikov cesnaku, 100 ml olivového oleja, šťava z ½ citróna, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, ½ lyžičky sušeného tymianu, ½ lyžičky sušenej bazalky, soľ, štipka mletej červenej papriky, štipka mletej rasce

Postup

  1. Sumčeka bez hlavy umyjeme a osušíme.
  2. Rybu nafiletujeme. Začíname obrezávať zhora, od hlavy a obrezávame tesne okolo kostry z každej strany.
  3. Výhoda sumčeka je, že má kosti len okolo kostry a mäsko je čisté bez kostí a vynikajúce.
  4. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame olivový olej, pretlačené strúčiky cesnaku, šťavu z polovice citróna, sušený tymián, bazalku. soľ, mletú červenú papriku a rascu. Pekáč vymastíme maslom. Filety potrieme v pekáči všetkou marinádou a necháme postáť asi pol hodinku. Na filety položíme vetvičky rozmarínu.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C a rybu v nej pečieme asi 20 minút.

Tip Medových motúzov

Pečeného sumčeka podávame s pečenými zemiakmi a s listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1