Doma zomeliem kvalitnú bravčovú krkovičku a raz-dva zagúľam chutnú fašírku s bylinkami v slaninke. Potom už len pekáč šupnem do rúry a do hodinky mám obed či večeru, ktorá chutí celej rodinke.
1000 g mletej bravčovej krkovičky, 2 plátky suchého kváskového chleba, 2 lyžice medoviny, 200 ml mlieka, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, zväzok stoniek čerstvého tymianu, za hrsť lístkov čerstvej bazalky, 1 vajce, 1 lyžica mletej údenej papriky, 1/2 lyžičky mletého čiernwhokorenia, 1,5 lyžičky soli, 20 tenkých plátkov domácej údenej slaninky, masť na vymstenie pekáča Fašírky podávame s pučenými zemiakmi alebo s ryžou posypanou čerstvými bylinkami. Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov