fbpx
Domov Čo na obed Dokonalý obed: Šťavnatá fašírka s bylinkami v slaninke

Dokonalý obed: Šťavnatá fašírka s bylinkami v slaninke

Autorka Jana Štrbková
fašírka v slaninke recept

Doma zomeliem kvalitnú bravčovú krkovičku a raz-dva zagúľam chutnú fašírku s bylinkami v slaninke. Potom už len pekáč šupnem do rúry a do hodinky mám obed či večeru, ktorá chutí celej rodinke.

fašírka v slaninke recept
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

1000 g mletej bravčovej krkovičky, 2 plátky suchého kváskového chleba, 2 lyžice medoviny, 200 ml mlieka, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, zväzok stoniek čerstvého tymianu, za hrsť lístkov čerstvej bazalky, 1 vajce, 1 lyžica mletej údenej papriky, 1/2 lyžičky mletého čiernwhokorenia,  1,5 lyžičky soli, 20 tenkých plátkov domácej údenej slaninky, masť na vymstenie pekáča

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na pláty a zomelieme. Alebo si kus krkovičky necháme zomleť priamo u mäsiara. 
  2. Chlieb najemno nakrájame, preložíme do misky, zalejeme mliekom, medovinou, vyžmýkame a rozmrvíme do druhej misky.
  3. K chlebu pridáme pretlačený cesnak, mleté mäso, vajce, korenia, soľ a najemno nasekané lístky byliniek a rihou dobre premiešame. 
  4. Z mäsa tvarujeme asi 20 menších fašírok, obaľujeme ich v plátkoch slaninky a prenesieme na masťou vymastený pekáč. 
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.

    Ja milujem namiesto klasickej prílohy fašírku jesť spolu s vynikajúcim šalátom zo stopkového zeleru a jablka.

Tip Medových motúzov

Fašírky podávame s pučenými zemiakmi alebo s ryžou posypanou čerstvými bylinkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1