fbpx
Domov Jednoduché Extra chutné: Jahodový džem s rebarborou a vanilkou

Extra chutné: Jahodový džem s rebarborou a vanilkou

Autorka Jana Štrbková
jahodový džem s rebarborou

Jahody a rebarbora sa svojou sezónou našťastie prekrývajú. Obe extra chutné a šťavnaté dobroty totiž spájam do jedného džemu a pridávam k nim ešte aj vanilku. Vanilka je moja obľúbená prísada pri zaváraní s bobuľovým ovocím. Veď vyskúšajte jahodový džem s rebarborou a vanilkou, uvidíte ten rozdiel.

jahodový džem s rebarborou

Extra chutné: Jahodový džem s rebarborou a vanilkou

Vytlačiť recept
Porcie: asi na 6 pohárikov po 250 ml Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg jahôd, 500 g rebarbory, 500 g želírovacieho cukru, 2 PL vanilkovej pasty

jahodovo - rebarborobý džem ingrediencie

Chutné ingrediencie. Foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rebarboru ošúpeme, umyjeme, najkrájame na dvojcentimetrové kúsky, zalejeme vriacou vodou, ktorú po 3 minútach scedíme. Potom vložíme do hrnca, zalejeme asi 100 ml vody a ďalšie 3 minúty dusíme.
  2. Umyté a očistené jahody rozpolíme, vložíme do väčšieho hrnca, zasypeme želírovacím cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme precedenú rebarboru a prudko varíme asi 4 minúty, pridáme vanilkovú pastu a varíme ešte 2 minúty.
  3. Urobíme želírovaciu skúšku.
  4. Ak sa vytvorila pena, pozbierame ju lyžicou, aby sme v pohári nemali zbytočné vzduchové bublinky. Vriaci džem naberáme do vysterilizovaných pohárov, ihneď zatvárame čistými vrchnákmi a na 10 minút otočíme na utierke hore dnom, aby vrchnáky lepšie priľnuli.

jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou. Foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1