Výborný linecký mrežovník s tvarohom, makom a čučoriedkami bol hviezdou vysielania Telerána, chutil skutočne všetkým. Teraz si ho môžete podľa môjho receptu upiecť doma aj vy. Perfektný pre všetkých milovníkov tradičnej kombinácie mak a tvaroh. Pridala som ešte bobuľové ovocie.

Základný recept na linecké cesto: 150 g studeného masla, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 2 žĺtky, 260 g hladkej múky, 1/2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice studenej vody Na tvarohovú náplň: 2 bielky, 500 g hladkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, štipka soli , strúhaná kôra z biocitróna, 1 bal. vanilkového pudingového prášku, 50 g roztopeného masla Na makovú náplň: 100 g mletého maku, 50 g práškového cukru, 50 g mletých piškót, 2 vajcia, 3 lyžice marhuľového džemu, trochu rumu Na dokončenie: 100 g čučoriedok, 3 lyžice marhuľového džemu Do makovej plnky môžeme pridať lyžicu rumu alebo mandľového, citrónového či pomarančového likéru.
Famózny linecký mrežovník s tvarohom a makom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov