fbpx
Domov Grilovačka Grilovaná špecialita: Šťavnatá pljeskavica

Grilovaná špecialita: Šťavnatá pljeskavica

Autorka Jana Štrbková
recept pljeskavica

Milujeme grilovanie a preto sme sa inšpirovali v regióne, kde zas nedajú dopustiť na úžasné špeciality z grilu. Balkánska grilovaná pljeskavica je šťavnatá, veľmi chutná a domáci ju jedia s kopcom zeleniny.

recept pljeskavica

Grilovaná špecialita: Šťavnatá pljeskavica

Vytlačiť recept
Porcie: 10 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g mletého jahňacieho mäsa, 500 g mletého bravčového mäsa, 3 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletej chilli papričky, 1 lyžičku nasekaného tymiánu, 1 lyžičku  nasekanej (alebo mletej) saturejky, 1 lyžičku nasekanej (alebo mletej) senovky, 1/2 lyžičky mletej kurkumy a štipku čierneho korenia, 100 mlo sýtenej minerálky, 1 cibuľa

pljeskavica nejlapší recept

Pljeskavica nejlapší. Príprava receptu: Jana a Martin Štrbkovci, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Mleté mäso premiešame, okoreníme všetkými bylinkami a koreninami, primiešame najemno nakrájanú cibuľku a osolíme. 
  2. Podľa konzistencie mäsa pridávame aj minerálku.
  3. Rukami vytvoríme placky, s hmotnosťou asi 200 g a hrubé asi pol centimetra. 
  4. Grilujeme z každej strany asi 3 - 5 minút, kým mäso nie je nádherne zlatisto - červené.
  5. Ppodávame s paprikovým čatní alebo s typickým balkánskym paprikovým ajvarom. Patrí k nej aj kopec zeleniny a tylické biele kysnuté žemle - lepinje.

recept na výbornú pljeskavicu

Pljeskavica. Príprava receptu Martin a Jana Štrbkovci, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Pljeskavica je súčasťou typického BBB = Best Balkan Burger a pod týžmto názvom si ju môžeme vychutnať nielen v Srbsku, ale aj po celom svete.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1