Šošovicový prívarok, to je klasika. Varím ho vždy, keď potrebujem urobiť obed veľmi rýchlo. Používam červenú šošovicu, ktorá je uvarená za štvrť hodinku a zavarené paradjky či lečo, ktoré mám odložené v špajzi. Najlepšie chutíé s volským okom a opraženou slaninkou.
1 šálku červenej šošovice, 2 zemiaky, 1 nožička stonkového zeleru, 1 bobkový list, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 400 ml zavareného leča alebo paradajok, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, čerstvé alebo sušené oregano, 1 lyžička čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 4 vajíčka, 50 g údenej slaniny, hoblinky parmezánu Prívarok môžeme podávať aj s kyslou smotanou.Hotové do 30 minút: Šošovicový prívarok s paradajkami a volským okom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov