fbpx
Domov Čo na obed Hotové do 30 minút: Šošovicový prívarok s paradajkami a volským okom

Hotové do 30 minút: Šošovicový prívarok s paradajkami a volským okom

Autorka Jana Štrbková
šošovicový prívarok recept

Šošovicový prívarok, to je klasika. Varím ho vždy, keď potrebujem urobiť obed veľmi rýchlo. Používam červenú šošovicu, ktorá je uvarená za štvrť hodinku a zavarené paradjky či lečo, ktoré mám odložené v špajzi. Najlepšie chutíé s volským okom a opraženou slaninkou.

šošovicový prívarok recept

Hotové do 30 minút: Šošovicový prívarok s paradajkami a volským okom

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 šálku červenej šošovice, 2 zemiaky, 1 nožička stonkového zeleru, 1 bobkový list, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 400 ml zavareného leča alebo paradajok,  mleté čierne korenie, mletá červená paprika, čerstvé alebo sušené oregano, 1 lyžička čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, 4 vajíčka, 50 g údenej slaniny, hoblinky parmezánu

šošovicový prívarok recept

Šošovicový prívarok. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, pridáme ošúpané, nadrobno nakrájané zemiaky, umytú a nadrobno nakrájanú stonku stonkového zeleru, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.
  2. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu. V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu spolu s pretlačnými strúčikmi cesnaku. Pridáme čierne korenie, soľ a mletú červenú papriku. Dozlatista opražíme. Pridáme sterilizované paradajky alebo lečo aj so šťavou. Varíme, kým sa nezredukuje tekutina asi na polovicu.
  3. Uvarenú paradajkovú zmes prelejeme k šošovici, minútku - dve povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou, ak je ešte potrebná.
  4. Prívarok rozmixujeme mixérom.
  5. Slaninku nakrájame nadrobno, opražíme a do nej rozbijeme volské oká. Na miernom ohni pražíme asi 3 - 4 minútky.
  6. Šošovicový prívarok podávame s volskými okami, opraženou slaninkou, lístakemi čerstvého oregána a hoblinkami parmezánu.

Tip Medových motúzov

Prívarok môžeme podávať aj s kyslou smotanou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1