fbpx
Domov Vianočné pečenie Jablkový džin s černicami

Jablkový džin s černicami

Autorka Jana Štrbková
Recept na jablkový džin s černicami

Vynikajúci darček pre kamošku ale aj priateľa je tento lahodný jablkový džin s černicami. Podľa času, ktorý vám zostáva do sviatku ho môžete pripravovať týždeň či dva vopred. Potom ho len prelejete do ozdobnej fľaše chutný vlaastnoručne vyrobený darček je na svete.

Recept na jablkový džin s černicami

Jablkový džin s černicami

Vytlačiť recept
Porcie: 1 l Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

1 jablko, ošúpané, nakrájané a nadrobno nastrúhané, 375 g mrazených černíc, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový struk pozdĺžne rozrezaný a vaškrabaný, 1 l džinu

Postup

  1. Do vysokého skleneného päťlitrového pohára vložíme jablko, černice, cukor, vyškrabanú dužinu z vanilky a zalejeme džinom.
  2. Premiešame dlhou kovovou lyžicou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme jeden - dva týždne odpočívať na chladnom, tmavom mieste.
  3. Zmes občas premiešame čistou kovovou lyžicou a opäť uzavrieme.
  4. Nakoniec precedíme cez jemnú gázu alebo husté sitko a  vlejeme do ozdobných fliaš.

Tip Medových motúzov

Namiesto džinu môžeme použiť aj jemnú vodku.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1