Jednoduchá vanilková torta s ovocím je hotová skutočne rýchlo. Na jej prípravu som použila môj univerzálny korpus zložený len z troch surovín, chutný smotanový syr, poctivú šľahačku a bobuľové ovocie. Hotovú aj krásne nazdobenú ju máte hotovú do pol hodinky. Tortu som piekla na živo v Teleráne 14.2.2025.



1 x tortová formy s priemerom 18 cm Vanilková torta, ktorú som piekla 14.3.25 naživo v Teleráne. Piškótové orpusy sa z formy vyberajú skutočne veľmi dobre. Korpusy môžeme prirpaviť aj orechové tak, že namiesto dvoch lyžíc múky pridáme dve lyžice najemno zomletých vlašských orechov, lieskovcov alebo mandlí.
Jednoduchá a famózna vanilková torta s ovocím
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na 1 korpus: 5 vajíčok, štipka soli, 125 g kryštálového cukru, 125 g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva
malinový džem
Na plnku: 250 g čerstvého smotanového syra, 1 vanilkový struk, 400 ml smotany na šľahanie, 1 balenie vanilkového cukru
Na dozdobenie: 300 g čerstvého bobuľového ovocia, lístky mätyPostup
Tip Medových motúzov