fbpx
Domov Jednoduché Jednoduché a rýchle: Chrumkavé rožky bez kysnutia

Jednoduché a rýchle: Chrumkavé rožky bez kysnutia

Autorka Jana Štrbková
Chrumkavé rožky bez kysnutia recept

Ak máte neodolateľnú chuť na chrumkavé rožky bez kysnutia, spolu so mnou si upečiete veľmi rýchlo. Natieram ich rozšľahaným vajíčkom, posýpam ich sezamovými semienkami a soľou. Vyskúšajte.

Chrumkavé rožky bez kysnutia recept

Chrumkavé rožky bez kysnutia

Vytlačiť recept
Porcie: 12 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

350 g hladkej špaldovej múky, 250 ml mlieka, 20 g čerstvého droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 1 lyžičky soli, 50 ml roztopeného masla, 1 žĺtok, 2 lyžice sezamových semienok

Postup

  1. Do vlažného mlieka alebo vody rozdrobíme čerstvé droždie, posypeme kryštálovým cukrom, lyžicou hladkej múky, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Trvá to asi 10 minút. 
  2. Múku presosejeme spolu so soľou, prilejeme kvások, roztopené a vychladnuté maslo a vymiesime hladké cesto.
  3. Cesto preložíme na múkou posypanú pracovnú dosku a rozvaľkáme do tvaru kruhu, cesto má hrúbku asi 3-4 milimetre. Nožom rozdelíme na 12 rovnakých trojuholníkov. Každý trojuholník zvinieme od najhrubšej časti po najtenšiu do tvaru rožteka a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
  4. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a soľou. Pečeieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 20 miút dozlatista. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na meriežke. 

Tip Medových motúzov

Rožky môžeme posypať aj mandľovými lupienkami, nasekanými lieskovcami alebo makom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1