fbpx
Domov Čo na obed Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Autorka Jana Štrbková
steaky z bravčovej panenky

Steaky z bravčovej panenky, to je pochúťka. V Trnave máme výborného mäsiara a tak väčšinu v piatok nakúpim úplne čerstvé krásne kúsky bravčovej panenky. Hoci sa tento luxusný kúsok mäsa dá pripraviť veľmi sofistikovane, u nás doma letí úplne jednoduché spracovanie, ktoré nechá vyniknúť výnimočnú chuť mäsa.

steaky z bravčovej panenky

Jednoduché a výborné: Steaky z bravčovej panenky

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

450 g bravčovej panenky, soľ podľa chuti, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 lyžica olivového oljea, 2 stonky čerstvého rozmarínu, 80 g na plátky nakrájanej prerastenej slaniny

Postup

  1. Bravčovú panenku vyberieme asi pol hodinu pred spracovaním z chladničky. Očistíme ju, nakrájame na plátky hrubé asi 5 - 7 cm. Reznou časťou preložíme na dosku, päsťou pritlačíme a dlaňou sformujeme do tvaru steaku. 
  2. Z každej strany kúsky mäsa osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme natrhanými lístkami rozmarínu a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Panvicu rozpálime, pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme kúsky mäsa. Asi po 4 minútach otočíme a grilujeme ďalšie 4 minúty. Na mäso poukladáme plátky slaniny.
  4. Mäso vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme ešte asi 5 - 7 minút.

Tip Medových motúzov

Steaky najlepšie chutia so štuchanými zemiakmi a listovým šalátom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1