Neskoré popoludnie si najradšej vychutnávamv dobrej spoločnosti a so sladučkým koláčikom. Práve dozrievajú višne, tak si so mnou upečte tento vynikajúci recept. Je to kokosový chlebík s višňami.
Potrebujeme na 1 formu na srnčí chrbát: 1 balenie vanilkového cukru, 100 ml kokosového mlieka, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 50 g čerstvej kokosovej dužiny, 100 g strúhaného kokosu, 250 g zmäknutého masla, 100 g maizeny, 200 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 200 g kryštálového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipku soli, strúhaný kokos na posypanie, nastrúhanú kôru z ½ citróna, 4 vajíčka, 750 g čerstvých višní, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie formy 1. Višne odkôstkujeme a zmiešame s dvoma lyžicami múky. Maslo s oboma cukrami, citrónovou kôrou a štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny. 2. Po jednom všľahávame vajcia a približne 3 – 4 lyžice maizeny. 3. Zvyšok múky, maizeny, strúhaný kokos a prášok do pečiva zmiešame s asi 75 ml kokosového mlieka a jemne vmiešame do cesta, pridáme višne. 4. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy. 5. Rúru vyhrejeme na 160 °C a pečieme asi 60 minút. Ešte teplý chlebík vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a kokosovou múkou alebo strúhaným kokosom. Namiesto višní môžeme použiť aj čerešne alebo ríbezle či egreše.Jednoduchý koláčik ku káve: Kokosový chlebík s višňami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov