fbpx
Domov Koláče a zákusky Jednoduchý koláč: Perníková bublanina s malinami

Jednoduchý koláč: Perníková bublanina s malinami

Autorka Jana Štrbková
perníková bublanina s malinami recept

Omamná vôňa kakaa, perníkového korenia spojená so super chuťou acidka. To je je moja perfektná perníková bublanina, ktoré najradšej pečiem s čerstvými malinami.

perníková bublanina s malinami recept

Jednoduchý koláč: Perníková bublanina s malinami

Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme na 1 plech veľkosti 35 x 35 cm:

400 g polohrubej múky, 120 g kryštálového cukru, 100 g medu, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička perníkového korenia, 500 ml kefíru, 1 vajíčko, 100 ml oleja, 300 g malín, práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Sypké suroviny zamiešame. Dôkladne primiešame vajíčko, olej a kefír. Dohladka vymiešame.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejem cesto.
  3. Navrch poukladáme umyté a odkvapkané maliny.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 30 minút.
  5. Po upečení posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.

Tip Medových motúzov

Perníková bublanina chutí skvelo aj s čerstvými ríbezľami, najmä čiernymi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1