fbpx
Domov Čo na obed Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Autorka Jana Štrbková
kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Vynikajúce restované kuracie prsia s krémovou omáčkou z medvedieho cesnaku. Je to úplne božský recept, ktorý robievam len raz za rok, v sezóne medvedieho cesnaku. A navyše je jednoduchý a rýchly.

kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.2/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g kuracích pŕs, 4 lyžice mangalicovej masti, soľ, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 50 ml bieleho vína, 1 jarná cibuľka, 30 lístkov medvedieho cesnaku, 1 smotana na šľahanie

kuracie rezne s omáčkou z medvedieho cesnaku

Kuracie rezne s omáčkou z medvedieho cesnaku. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme na tenké plátky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
  2. Na panvicu necháme rozpáliť masť. Kuracie prsia sprudka opečieme z jednej aj z druhej strany. Potom plameň trochu zmiernime a dopekáme domäkka z každej strany asi 3 - 4 minútky.
  3. Hotové plátky mäsa vyberieme z výpeku, pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, chvíľu opražíme.
  4. Podlejeme vínom.
  5. Pridáme najemno nasekané lístky medvedieho cesnaku, chvíľu miešame, aby sa chute dobre prepojili a cesnak zmäkol.
  6. Nakoniec prilejeme smotanu.
  7. Dochutíme štipkou bieleho korenia.
  8. Omáčku necháme prejsť varom a odstavíme.
  9. Prelejeme do vyskej nádoby a najemno rozmixujeme tyčovým mixérom. Omáčku ochutnáme, ak je potrebné dosolíme a dokoreníme. 
  10. Na tanier naaranžujeme omáčku a na ňu poukladáme plátky mäsa. 

Tip Medových motúzov

Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku podávame so zemiakovou kašoou.

Ešte si prečítajte

2 komentáre

Lenka 9. augusta 2021 - 20:20

Aká smotana tam ide lebo na začiatku píšete na šľahanie a v postupe je kyslá???

Odpoveď
Jana Štrbková 10. augusta 2021 - 11:25

Dobrý deň, lahodnejšia je sladká smotana. Ale ja skutočne používam aj kyslú smotanu alebo jogurt – čo mám po ruke. Ďakujem za upozornenie, v recepte zjednotím na sladkú smotanu. Krásny deň. Jana

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1