Raňajky u starej mamy, to boli domáce maslové makovky s hrozienkami. Chutili najlepšie na desiatu či olovrant s kakaom a jej milým úsmevom. Teraz nastal ten správny čas, pripraviť si ich doma.
Na rozkvas: 2 lyžice ražného alebo špaldového kvásku, 100 g špaldovej hladkej múky, 100 ml vlažnej vody Kváskové makovky najlepšie chutia s maslom a kakaom.Kváskové maslové makovky s hrozienkami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 200 g rozkvasu, 300 g špaldovej múky, 150 ml vlažného mlieka, 60 g kryštálového cukru, 40 g roztopeného masla, 1 vajíčko, štipku soli, 50 g sušených hrozienok
Na potretie: 1 vajíčko
Na posypanie: 2 lyžice makuPostup
Tip Medových motúzov