fbpx
Domov Jednoduché Kysnutá dobrota: Domáce maslové lúpačky

Kysnutá dobrota: Domáce maslové lúpačky

Autorka Jana Štrbková
domáce maslové lúpačky recept

Toto sú najlepšie domáce kysnuté maslové lúpačky na svete. Posýpam ich mandľovými lupienkami, chrumkám pekne s maslom a zapíjam horúcim kakaom. Milujeme ich doma všetci, aj návštevy a zamilujete si ich aj vy. Stačí, keď ich upečiete prvý raz.

domáce maslové lúpačky recept

Kysnutá dobrota: Domáce maslové lupačky

Vytlačiť recept
Porcie: 8 - 10 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.8/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

250 ml mlieka, 1 balenie čerstvého droždia - 25g, 60 g kryštálového cukru, 200 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 60 g masla, 2 lyžice medu, 30 g mandľových lupienkov

Postup

Do vlažného mlieka pridáme rozdrobené droždie, kryštálový cukor, prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
Medzitým si rozpustíme maslo a zložíme ho z ohňa. Do veľkej misy preosejeme obe úky, pridáme soľ, žĺtko, med, maslo a kvások. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Každý bochník vyvaľkáme do tvaru trojuholníka, stočíme smerom od širšej časti po tenšiu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť asi 30 minút.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Lúpačky potrieme rozšľahaným bielkom alebo vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.

Tip Medových motúzov

Najlepšie chutia s maslom a s domácim džemom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1