U nás doma zeleninové sushi milujeme všetci. Ingrediencie na jeho prípravu mám vždy po ruke. A tak môžeme mať často obyčajné zeleninové urumaki so sezamom. Ponúkam vám podrobný fotorecept, aby ste perfektnú urumaki pripravili hneď prvýkrát.
5 kusov morskej riasy Nori, 600 g sushi ryže, 60 ml ryžového octu, 40 g cukru, 50 g bieleho sezamu, 50 g čierneho sezamu, 1 lyžičku soli, nakladaný zázvor, sójová omáčka na sushi, wasabi pasta, čerstvá zelenina – uhorka, paprika, avokádo, biela reďkovka 7. Na bambusovú podložku si položíme riasu drsnou stranou smerom nahor. Budeme vytvárať maki. 9. Na pásiky nakrájanú zeleninu naukladáme doprostred riasy na ryžu. Dávajme maximálne dva – tri druhy zeleniny nakrájanej na pásiky, dávajme vedľa seba dva, maximálne tri pásiky, aby rolka nebola priveľmi hrubá. 12. Maki krájame ostrým nožom na šesť kúskov. 16. Urumaki krájame na 8 kúskov.Ingrediencie
Postup
8. Navlhčíme si ľavú ruku a začneme na riasu vrstviť ryžu. Pravou rukou riasu pridržiavame. Ryžu vrstvíme na riasu, na konci necháme bez ryže asi dva centimetre riasy, aby rolka dobre držala pohromade.
10. Ryžovým octom navlhčíme koniec riasy, aby sa dobre prilepila.
11. Pomocou podložky vytvoríme pevnú rolku.
13. Pripravíme si urumaki. Zmiešame čierny aj biely sezam
14. Na potravinovú fóliu približne vo veľkosti riasy si položíme riasu drsnou stranou nahor a pridáme ryžu podľa postupu v bode 8.
15. Vedľa si rozprestrieme bambusovú podložku obalenú v potravinovej fólii a vysypeme na ňu zmes bieleho a čierneho sezamu. Na sezam premiestnime riasu ryžou na nadol a doprostred riasy umiestnime pásiky zeleniny. Okraj navlhčíme ryžovým octom a zrolujeme do pevnej rolky.
17. Nakrájané sushi umiestnime na drevenú podložku. Podávame s nakladaným zázvorom, wasabi pastou a sójovou omáčkou určenou na sushi. Sushi sa zvyčajne je jedálnymi paličkami.