fbpx
Domov Zdravé a fit Ľahký letný obed: Rukolový šalát s morčacími prsiami

Ľahký letný obed: Rukolový šalát s morčacími prsiami

Autorka Jana Štrbková
rukolový šalát s morčacími prsiami

K letu patria ľahké, lahodné šaláty, ktoré dokonale zasýtia. Milujem orieškovú a tak trochu štipľavú chuť rukoly, preto ju mám na tanieri často. No a tento rukolový šalát s morčacími prsiami pripravím vždy bleskovo. A tá horčicová zálievka k tomu! Vynikajúce.

rukolový šalát s morčacími prsiami

Ľahký letný obed: Rukolový šalát s morčacími prsiami

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

800 g rukoly, 1 červená cibuľa, 6 červených reďkoviek, 600 g morčacích pŕs, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie
Na cesnakovú zálievku: 4 lyžice extra panenského olivového oleja, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 lyžička vínneho octu balsamico, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, čerstvo nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 biocitróna, čerstvo vytlačená šťava z 1/2 biocitróna, soľ, čierne korenie podľa chuti. vetvička čerstvej petržlenovej vňate
Na posypanie: 200 g syra eidam

Postup

  1. Pripravíme si zálievku.
  2. Do veľkej šalátovej misy dáme horčicu, olej, pretlačené strúčiky cesnaku, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, vínny ocot a 2 lyžice nastrúhaného parmezánu. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame.
  3. Rukolu umyjeme, necháme odkvapkať.
  4. Nasypeme do šalátovej misy.
  5. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a pridáme k šalátu.
  6. Reďkovku umyjeme a nakrájame na kolieska.
  7. Na panvicu dáme rozohriať 1 lyžicu olivového oleja a dochrumkava opražíme.
  8. Mäso nakrájame na tenké rezne, osolíme z oboch strán a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  9. Na každý plát mäsa poukladáme pár lístkov rozmarínu. Na plátky s rozmarínom dáme papier na pečenie a jemne naklepeme.
  10. Na panvici dáme rozpáliť 2 lyžice olivového oleja. Sprudka na ňom opražíme plátky mäsa. Restujeme z každej strany asi 3 minúty.
  11. Hotové mäso nakrájame na rezance.
  12. Šalát v mise dôkladne zmiešame so zálievkou.
  13. Šalát naaranžujeme na 4 taniere, na kocky nakráhaným eidamom a plátkami kuracieho mäsa. Ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Ak máme radi pikantné, môžeme pridať aj čili papričku.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1