Hovädzí vývar je plný vitamínov, minerálov a dodá nám energiu aj počas horúcich dní. Navyše je taký chutný. Poďte si ho pripraviť spolu so mnou a uvidíte, že lepší ste už teda dávno nejedli. Dodá vám silu, poteší, pohladí a pripomenie istotu, ktorú nám dávali babičkine polievky, keď sme ešte boli malí.
300 g hovädzích špikových kostí, 500 g hovädzích kostí, mäso, môžu byť aj rebrá či chvostík, 2 lyžice citrónovej šťavy, 5 guľôčok celého korenia, 5 guľôčok nového korenia, asi centimeter čerstvej kukumy alebo 1/2 lyžičky mletej kurkumy. asi centimeter čerstvého zázvoru alebo 1/2 lyžičky mletého zázvoru, 2 klinčeky, 2 bobkové listy, 1 cibuľu, 1 hlávku cesnaku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 3 stonky stopkového zeleru, za hrsť byliniek: petržlenová vňať, rozmarín, tymián Čím dlhšie sa vývar varí, tým viac účinných látok z kostí sa uvoľní. Ak máte na povrchu vývaru veľa tuku, odoberte ho a môžete do dvoch dní použiť na prípravu duseného mäsa. Treba ho však skladovať v uzavretej nádobe v chladničke. Liečivá polievka: Poctivý hovädzí vývar
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na dokončenie: ryžové rezance, 1 na tenké plátky nakrájaná mrkva, soľ podľa chuti
Na dozdobenie: petržlenová vňať, čili papričkaPostup
Tip Medových motúzov