fbpx
Domov Zdravé a fit Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Autorka Jana Štrbková
cézar šalát najlepší recept

Úžasné a pritom ľahučké jedlo pripomína leto, more a príjemný vánok. Našťastie, vynikajúci cézar šalát si môžete pripraviť aj doma a užívať si výnimočnosť tohoto jednoduchého jedla. Tajomstvo dokonalej chuti spočíva v precíznej príprave zálievky.

cézar šalát najlepší recept

Najlepší recept na vynikajúci cézar šalát

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.3/5
( 8 počet hlasov )

Ingrediencie

1 ľadový šalát, 300 g rukoly, 1 čakanka červená, 1 červená cibuľa, 3 krajce domáceho chleby na krutóny, 600 g kuracích pŕs, 2 vetvička čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, soľ
Na zálievku: 4 lyžice bieleho gréckeho jogurtu, 1 lyžička worchesterovej omáčky, 1 lyžička horčice, 2 ančovičky, čerstvo nastrúhaná citrónová kôra z 1 biocitróna, čerstvo vytlačená šťava z 1 biocitróna, 1 lyžica kvalitného vínneho octu, 4 lyžice olivového oleja
Na posypanie: 50 g parmezánu

vynikajúci cézar šalát

Vynikajúci cézar šalát. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Pripravíme si zálievku.
  2. Do veľkej šalátovej misy dáme jogurt, worchesterovu omáčku, horčicu, nadrobno nasekané ančovičky, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, vínny ocot a 2 lyžice nastrúhaného parmezánu. Dôkladne premiešame.
  3. Šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky.
  4. Nasypeme do šalátovej misy.
  5. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a pridáme k šalátu.
  6. Krajce domáceho chleba nakrájame na kocky.
  7. Na panvicu dáme rozohriať 1 lyžicu olivového oleja a dochrumkava opražíme.
  8. Mäso nakrájame na tenké rezne, osolíme z oboch strán.
  9. Na každý plát dáme pár lístkov rozmaríni. Na plátky s rozmarínom dáme papier na pečenie a plátky jemne naklepeme.
  10. Na panvici dáme rozpáliť 2 lyžice olivového oleja. Sprudka na ňom opražíme plátky mäsa. Restujeme z každej strany asi 3 minúty.
  11. Hotové mäso nakrájame na rezance.
  12. Šalát v mise dôkladne zmiešame so zálievkou. Šalát naaranžujeme na 4 taniere, posypeme krutónmi, nastrúhaným parmezánom, hoblinkami parmezánu a plátkami kuracieho mäsa. Ihneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Cézar šalát najlepšie chutí s pohárikom schladeného prosecca.

Ešte si prečítajte

2 komentáre

Ida 2. apríla 2023 - 12:06

Je to iste výborný šalát, ale nemali by ste ho nazývať cézar šalát, pretože ten má trochu inú receptúru. Prípadne by ste ho mali pomenovať „Môj cézar šalát“. Podľa mňa by sa názvy konkrétnych známych jedál nemali dávať jedlám, ktoré sa im len viac alebo menej podobajú.

Odpoveď
Jana Štrbková 3. apríla 2023 - 12:45

Dobrý deň, ďakujem za komentár. Jana

Odpoveď

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1