fbpx
Domov Koláče a zákusky Najlepšia na svete: Levanduľová bábovka

Najlepšia na svete: Levanduľová bábovka

Autorka Jana Štrbková
levanduľová bábovka recept

Vláčna, šťavnatá, voňavá, skrátka neodolateľná. To je moja levanduľová bábovka s tvarohom. Najlepšie chutí z čerstvých levanduľových kvetov, tak ju určite hneď vyskúšajte.

levanduľová bábovka recept
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g masla izbovej teploty + maslo na vymastenie formy, 3 lyžice najemno zomletých orechov, 4 vajíčka, 170 g trstinového cukru, 250 g hladkého tvarohu, 300 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 4 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry, asi 10 levanduľových kvetov, práškový cukor na posypanie.

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C.
  2. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme najemno zomletými lieskovcami.
  3. Oddelíme žĺtky od bielkov.
  4. Zmäknuté maslo šľaháme spolu so žĺtkami, s trstinovým a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny.
  5. V druhej miske dôkladne zmiešame múku s práškom do pečiva a nadrobno nastrihané levanduľové kvety.
  6. V ďalšej miske vyšľaháme dotuha bielky so štipkou soli.
  7. Do žĺtkovej hmoty striedavo jemne zapracúvame múčnu zmes a bielky.
  8. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
  9. Do bábovky zapichneme špáradlo a ak sa naň nenalepí cesto, je upečená.
  10. Bábovkovú formu necháme trochu vychladnúť a ešte teplú ju vyklopíme z formy.
  11. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Namiesto práškového cukru, môžeme na posypanie bábovky použiť najemno zomleté mandle.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1