fbpx
Domov Párty recepty Najlepšie škvarkové pagáčiky

Najlepšie škvarkové pagáčiky

Autorka Nika Lucáková
Najlepšie škvarkové pagáčiky

Naše najlepšie škvarkové pagáčiky nestíhajú veľmi ani vychladnúť a už sa na ne vrháme. Hoci odjakživa počúvame vetu, že sa nesmú jesť horúce. Sú fakt bohovské a najlepšie chutia, keď sa s nimi podelíte. Na škvarkách určite netreba šetriť, podľa mňa je vždy lepšie pridať ich viac. Tá chuť stojí za to!

Najlepšie škvarkové pagáčiky

Najlepšie škvarkové pagáče

Vytlačiť recept
Porcie: 40 - 50 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g polohrubej múky

1 vajce

1 žĺtok

štipka cukru, ½ kocky droždia alebo 1 balíček sušeného droždia, 200 ml mlieka, 2 lyžice smotany na varenie alebo šľahanie, 12 lyžíc oleja alebo masti, 250 g škvariek, soľ, vajce na potretie, semienka na posypanie (sezam, rasca, mak, slnečnicové alebo tekvicové)

Postup

  1. V mlieku rozdrobíme droždie so štipkou cukru a necháme vzísť kvások. V mise spojíme múku, tuk, vajce a žĺtok, soľ, smotanu a vykysnutý kvások. Ak použijeme sušené droždie, tak všetky suroviny hneď zmiešame spolu. Vypracujeme cesto a necháme ho asi trištvrte hodinu kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme naňho škvarky. Zvinieme do rolády a tú zložíme z oboch strán dovnútra. Cesto takto odložíme opäť na 15 minút kysnúť. Rozvaľkáme ho opatrne a opäť poprekladáme a necháme kysnúť. Opakujeme ešte aspoň raz a potom je už cesto pripravené na vykrajovanie pagáčov.
  3. Poprekladané a vykysnuté cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1 cm, povrch môžeme nožom alebo radielkom narezať do mriežky. Okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska a tie poukladáme na plechy.
  4. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.

Tip Medových motúzov

Hotové pagáče sú po vychladnutí skvelé k vínu aj pivu alebo aj na cesty. Je to jeden z našich TOP párty receptov.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1