fbpx
Domov Čo na obed Najobľúbenejší recept: Pečené kura na cesnaku a rozmaríne

Najobľúbenejší recept: Pečené kura na cesnaku a rozmaríne

Autorka Jana Štrbková
Pečené kura na cesnaku a rozmaríne

Milujeme naše víkendové pečené kura a toto je skvost. Je to manželov najobľúbenejší recept, pri ktorom mi vždy skladá poklony. Nech sa páči, tu je moje pečené kura na cesnaku a rozmaríne. Má zázračnú príchuť, upevňuje manželské vzťahy.

Pečené kura na cesnaku a rozmaríne

Najobľúbenejší recept: Pečené kura na cesnaku a rozmaríne

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kura, soľ, 100 ml olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 bio citróny, 1 vetvička čerstvého rozmarínu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1/2 lyžičky sušenej bazalky

Postup

  1. Kura opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča.
  2. Zvonka aj zvnútra ho dobre osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Polejeme lyžicou oleja.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 30 minút.
  4. Do oleja roztlačíme strúčiky cesnaku, pridáme bazalku, tymián, soľ, nasekané lístky z polovice vetvičky rozmarínu. Pridáme šťavu z polovice citróna a čerstvo nastrúhanú kôru z polovice citróna. Premiešame.
  5. Druhý citrón nakrájame na kolieska.
  6. Teplotu v rúre znížime na 180 ˚C.
  7. Kura vytiahneme z rúry. 
  8. Dôkladne ho potrieme zmesou oleja a korenín.
  9. Na kura a pod kura rozložíme plátky citróna. Polejeme zvyšnou roztopenou masťou.
  10. Pečieme vo vhyriatej rúre ešte asi hodinku a pol.

Tip Medových motúzov

Hotové kura podávame s listovým šalátom a varenou ryžou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1