fbpx
Domov Jednoduché Nepečený medový cheesecake: Miláčik

Nepečený medový cheesecake: Miláčik

Autorka Jana Štrbková
nepečený medový cheesecake

Ak chcem potešiť návštevu alebo si len tak zamaškrtiť pripravím si nepečený medový cheesecake z domácich medových plátov. Pripomína chuť iného skvelého dezertu, ktorým je tvarohový miláčik. Pripravovala som ho aj 28.3.2023 pred kamerami v Teleráne a mal veľký úspech.

nepečený medový cheesecake

Nepečený medový cheesecake: Miláčik

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

100 g medových plátov, 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie 33%, 250 g hladkého tučného tvarohu, 2 lyžičky vanilkovej pasty, 4 lyžice medu, 300 ml smotany na šľahanie 33%

Postup

  1. Nad vodným kúpeľom roztopíme nalámanú čokoládu, keď je úplne hladká, pridáme kokosový tuk a dôkladne premiešame. Odtsavíme z kúpeľa.
  2. Hladký tvaroh a smotanu na šľahanie, vanilkovú pastu, med a vyšľaháme dokrémova ručným šľahačom. 
  3. medové pláty nalámeme do vrecka a pomocou valčeka rozdrvíme.
  4. Na dno pohárov nasypeme medové sušienky, navrstvíme tvarohovú zmes a polejem roztopenou čokoládou.

Tip Medových motúzov

Môžeme dozdobiť bobuľovým ovocím, jedlými kvetmi a lístkami čerstvej mäty.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1