Kubánska torta či kuba rezy boli hitom cukrární. Ako dieťa som túto čokoládovú slasť milovala. A tak som úžasný dezert s banánmi a parížskou šľahačkou doma včera upiekla. Aj teraz, keď vám o ňom píšem ešte maškrtím posledný kúsok, ktorý som si tajne odložila. Korpus som natrela domácim višňovým džemom. No rozprávka.
Potrebujeme na 1 formu 20 – 22 cm: Na parížsku šľahačku, robíme ju deň vopred: 500 ml aspoň 33 % šľahačkovej smotany, 50 g kakaa, 1 vanilkový cukor, 30 g hnedého kryštálového cukru Na korpus: 4 vajíčka, štipka soli, 130 g práškového cukru, 1 lyžica vody, 170 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 30 g kakaa, 1 lyžica oleja Na plnku: 4 banány, 150 g višňového džemu Na dozdobenie: čokoládové hoblinky z horkej čokolády Podávame s kopčekom višňového džemu.Ešte lepšia ako z cukrárne: Kubánska torta
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Dobrý deň prečo je na priloženej fotografii náplň biela keď uvádzate parížsky krém, ktorý je čokoládový .???
Dobrá deň Marika, na priloženej fotografii je torta plnená parížskym krémom a tá náplň, ktorá sa vám zdá biela sú banány. Jana