fbpx
Domov Najlepšie ryby Obed do 30 minút: Pstruh na masle a bylinkách

Obed do 30 minút: Pstruh na masle a bylinkách

Autorka Jana Štrbková
Pstruh na masle a bylinkách

Jednoduché recepty bývajú aj najlepšie. A super je, keď ich máte hotové do pol hodinky. Presne taký je môj pstruh na masle a na bylinkách. Vynikajúci, jednoduchý a rýchly.

Pstruh na masle a bylinkách

Obed do 30 minút: Pstruh na masle a bylinkách

Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

2 pstruhy dúhové, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu nasekanej pažítky, 1 lyžicu nasekaného oregána, 1 lyžicu nasekanej bazalky, trochu nasekaného rozmarínu, 1 lyžička rasce, 1 citrón

pstruh na masle s bylinkami

Pstruh na masle s bylinkami. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Vypitvaných pstruhov dôkladne umyjeme pod prúdom studenej vody. Osušíme.
  2. Osolíme zvonka aj zvnútra a potrieme čiernym korením.
  3. V miske si vymiešame šťavu z jedného citróna, nasekané bylinky, pretlačené strúčiky cesnaku a rascu.
  4. Zmesou potrieme pstruhy zvonka aj zvnútra.
  5. Nakoniec pstruhov zvonku i zvnútra obložíme na kocky nakrájaným maslom.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 25 - 30 minút.

Tip Medových motúzov

Podávame s pečenou zeleninou a pečenými zemiakmi.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1