fbpx
Domov Dobroty pre deti Od nášho šéfcukrára: Filipkova malinová pena s čokoládovou polevou

Od nášho šéfcukrára: Filipkova malinová pena s čokoládovou polevou

Autorka Jana Štrbková
malinová pena s čokoládou

Poriadne hrste malín zbierame doma každý deň. „Najlepšie sú, keď sa hneď zjedia,“ hovorievam. „Nie mami, najlepšie sú takto,“ zaznela dnes odpoveď nášho malého Filipa, ktorý ma teda riadne prekvapil. Pripravil totiž úžasnú malinovú penu s medom, polial ju výbornou roztopenou čokoládou. A samozrejme, nesmela chýbať ani višnička na dezerte. A ešte aj kompozíciu zladil náš malý šéfcukrár.

malinová pena s čokoládou

Od nášho šéfcukrára: Filipkova malinová pena s čokoládovou polevou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

3 domáce vajíčka, 150 g agátového medu, 1 lyžička vanilkovej pasty, 300 g čerstvých malín, 100 g čokolády, 3 - 4 lyžice smotany na šľahanie

 

Postup

  1. Domáce vajíčka dôkladne umyjeme a osušíme. Oddelíme žĺtky od bielkov. 
  2. Do mixéra vložíme umyté a odkvapkané maliny, najemno rozmixujeme, pridáme med, vanilkovú pastu a bielka. Šľaháme do pevnej peny.
  3. Čokoládu nalámeme na kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Zriedime smotanou na šľahanie.
  4. Malinovú penu naaranžujeme do pohárikov a polejeme čokoládovou polevou.
  5. Ihneď podávame.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1