Toto je ovocná torta s ricottou a želatínou, ktorá zdobieva náš večerný stôl počas leta. Ovocia máme v záhrade kopec a tak ju môžem piecť takmer každý týždeň. Som šťastná, že za tie roky, keď som ju zverejnila aj pre vás, sa stala aj vašou obľúbenou. A ani sa nečudujem. Je šťavnatá, ľahučká ako obláčik s kopou megazdravých čerstvých malín.
Na cesto: 125 g masla, 125 g nerafinovaného trstinového cukru, štipku soli, 2 vajcia, 125 g hladkej špaldovej múky, 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, 45 ml mlieka, tuk na vymasetenie hrubá múka na vysypanie formy Namiesto hrozna môžeme použiť akékoľvek bobuľové ovocie. Namiesto pastovaného medu môžeme použiť aj klasický tekutý med alebo vanilkový cukor.
Ovocná torta s ricottou a želatínou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Na plnku: 500 g ricotty (alebo hladkého tvarohu), 200 ml smotany na šľahanie 33%, 1 lyžička vanilkovej pasty alebo mletej vanilky, 3 PL pastovaného medu, 20 g želatíny
Na želatínu: 700 g bobúľ hrozna, 2 balíčky tortového želé v prášku, 2 PL nerafinovaného trstinového cukruPostup
Tip Medových motúzov