fbpx
Domov Dobroty pre deti Palacinková torta s marhuľovým džemom a čučoriedkami

Palacinková torta s marhuľovým džemom a čučoriedkami

Autorka Jana Štrbková
palacinkokvá torta recept

Palacinky milujeme všetci. Tak prečo si z ich prípravy nespraviť slávnosť? Vytvorte si spolu so mnou takúto nádheru. Je to palacinková torta plnená marhuľovým džemom. Posypala som ju čučriedkami a mandľovými lupienkami.

palacinkokvá torta recept
Vytlačiť recept
Porcie: 1 torta Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na 1 palacinkovú tortu, asi na 20 kusov palaciniek: 350 g hladkej múky, 30 g hnedého cukru, štipku soli, 2 ČL citrónovej kôry, 7 vajíčok, 750 ml mlieka, mangalicovú masť na opekanie
Na plnku: 300 g marhuľového džemu
Na posypanie: 250 g čučriedok, 100 g mandľových lupienkov

recept na palacinkovú tortu

Palacinková torta. Príprava reeptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Na zamiešanie cesta je najlepšie použiť mixér. Vo veľkej mise rozmixujeme mlieko, múku, vajíčka, cukor a citrónovú kôru.
  2. Cesto necháme pol hodinku odpočívať.
  3. Na liatinovej panvici rozpállime lyžicu mangalicovej masti, nalejeme za naberačku palacinkového cesta.
  4. Oheň zmiernime, aby neprihorela. Po minútke - dvoch, otočíme a palacinka je hotová.
  5. Trochu masti pridáme na panvicu vždy tak asi po piatich upečených palacinkách.
  6. Na každú palacinku natrieme asi lyžicu marhuľového džemu a spájame do torty.
  7. Nakoniec džemom natrieme aj vrchnú palacinku.
  8. Tortu posypeme mandľovými lupienkami a dozdobíme čučoriedkami. 

Tip Medových motúzov

Tortu môžeme ešte poliať roztopenou čokoládou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1