fbpx
Domov Rýchle nátierky Paradajková nátierka

Paradajková nátierka

Autorka Jana Štrbková
Paradajková nátierka recept

Mediteránna paradajková nátierka je svieža ako vánok na pobreží malebného Grécka. Perfektnú chuť jej dodávajú sušené paradajky, mandle aj čerstvý syr a bylinky. Vyskúšajte, je to skvelý snack.

Paradajková nátierka recept

Paradajková nátierka

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 strúčik cesnaku, 4 vetvičky bazalky, 120 g sušených paradajok v oleji, 50 g mandlí, 1 – 2 lyžice olivového oleja, 200 g bylinného smotanového syra, 2 lyžice kečupu, soľ, čierne korenie

Paradajková nátierka

Paradajková nátierka s bazalkou recept. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling: Jana Štrbková

Postup

  1. Cesnak očistíme a pretlačíme, lístky byliniek oddelíme od stoniek. Paaradajky a mandle nahrubo nasekáme v sekáčiku.
  2. Pridáme olej, čerstvý syr, paradajkový pretlak a rozmixujeme na hladký krém.
  3. Osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením.

Tip Medových motúzov

Bazalka je vynikajúca bylinka, ktorá nádherne vonia, výborne chutí a navyše je zdravá. Prispieva k dobrému tráveniu, prirodzene posilňuje imunitu, má protizápalové a antivírusové účinky. Navyše aj podporuje chuť na jedlo. Hodí sa najmä k paradajkovým jedlám.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1