Pečená tekvica s kurkumovou majonézou , to je recept, s ktorým zaženiete jesenný splín. Obsahuje totiž nielen lahodnú domácu majonézu, ale aj koreniny, ktoré vám zlepšia náladu a postavia vás na nohy. Už po jednej porcii tejto dobroty sa vám bude zdať svet omnoho krajší.
Domáca majonéza, to je láska. A keď do nej pridáte kurkumu, bude mať vaše jedlo nielen krásnu farbu a chuť, ale bude aj zdravšie. Kurkuma sa v Ázii nazýva korením života, pretože pôsobí ako životabudič a podporuje trávenie. To je dôvod, prečo je pečená tekvica s kurkumovou majonézou vynikajúca voľba.
ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VOŇAVÝCH KORENÍN
Garam masala je zmes korenín, ktorá sa hojne využíva v indickej kuchyni, ale aj v ázijských krajinách. Obsahuje zahrievajúce koreniny, ktoré zlepšujú trávenie, povzbudzujú metabolizmus a podporujú pocity šťastia. Zaujímavé je, že v Indii či v Nepále je rodiiným striebrom každej rodiny vlastný recept na garam masalu. A tak sa jej zloženie či pomer korenín mení nielen od krajiny ku krajine, ale aj od domu k domu. Z akých korenín je garam masala zložená? Obsahuje rámsky kmín, koriander, kardamón, klinčeky, bobkový list, fenikel, muškátový oriešok, nové a biele korenie.