Starodávne medové rezy v sebe ukrývajú jednoduchú chuť perníkového cesta, ríbezľového džemu, vlašských orechov a patria k top favoritom môjho vianočného pečenia. Objavila som ich s staručkej kuchárskej knihe, preto ten názov starodávne, no isto zachutia aj všetkým moderným maškrtníkom.
500 g hladkej múky, 250 g medu, 120 g kryštálového cukru, 80 g masla, 2 vajcia, 1 bal. perníkového prášku do pečiva, 1 ČL perníkového korenia, 1 ČL pomarančovej kôry, 1 ČL citrónovej kôry Plnka: 300 g ríbezľového lekváru Posypanie: práškový cukor Medovníčky môžeme namáčať aj v čokoláde, stačí vo vodnom kúpeli roztopiť 200 g horkej čokolády, 1 ČL masla alebo kokosového tuku. Nakoniec môžeme ešte posypať farebnými cukrovými guľôčkami alebo ozdobiť bobuľovým ovocím. Starodávne medové rezy
Vytlačiť recept
Ingrediencie
200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 200 g mletých vlašských orechovPostup
Tip Medových motúzov