Toto cesto z kvásku je perfektné ako z talianskej pizzérie. No keďže milujeme slovenké chute, pridala som do nej aj naše typické ingrediencie bryndzu a klobásu. Kvásková pizza s bryndzou a klobásou je pochúťka!
Rozkvas: 70 g hladkej špaldovej múky, 70 g vody, 1 lyžica špaldového kvásku Namiesto bryndze môžeme použiť aj syr mozarella. Pizza po slovensky: Kvásková pizza s bryndzou a klobásou
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 250 g vody, 25 ml extra panenského olivového oleja, 1 lyžička soli
Plnka: 4 lyžice paradajkkového pretlaku alebo kečupu, 2 lyžice sterilizovanej kukurice alebo hrášku, 1 červená paprika, 15 plátkov klobásy, 100 g bryndze, čerstvé alebo sušené oregano
Na potretie: 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ
Na posypanie: lístky oreganaPostup
Tip Medových motúzov