Varím každý deň, raňajky, desiaty, obedy olovranty a večere. No a preto mám zásobu veľmi rýchlych a zdravých receptov. Mojou vychytávkou je talianska paradajková omáčka sugo, ktorú si robím do zásoby. Za pár minút je z nej skvelý obed. Stačí vybrať zaváraninový pohár a variť.
Preto som z paradajok, hneď z trojitej dávky varila celé popoludnie sugo – domácu taliansku paradajkovú omáčku, ktorá tvorí základ všelijakých výborných talianskych jedál. Dáva sa na pizzu, pridáva sa do omáčok na cestoviny, a táto moja je aj základom pre moju obľúbenú bolognskú omáčku…
Jana Štrbková
Verzií na prípravu sugo je v taliansku podľa mňa toľko, koľko gazdiniek si ju doma chystá 🙂 Moje sugo je voňavé od čerstvých byliniek a veľmi chutnné nielen vďaka pridanej cibuli, cesnaku, ale najmä stonkovému zeleru. Jednoducho túto superzdravú zeleninu z-b-o-ž-ň-u-j-e-m. No a samozrejme, mala som na prípravu deduškove prvotriedne sladké a delikátne paradajky. Použila som tie obrovské, mäsité a bola to výborná voľba, pretože som sa nenadrela so šúpaním, sú mega a majú tenučkú šupku a chutia, chutia ako sladkosť. 🙂 No a ešte som pri státí pri hrnci a varení suga aj vymýšľala, čo všetko sa z neho bude dať ukuchtiť. Samozrejme, to, čo sa mi podarí aj zrealizovať, budete vidieť aj na mojom blogu. Chutný deň 🙂