fbpx
Domov Párty recepty Pravý vlašský šalát s domácou majonézou

Pravý vlašský šalát s domácou majonézou

Autorka Jana Štrbková
Pravý vlašský šalát recept

Kto by nemiloval pravý vlašský šalát. Ale viete, že ten domáci prekoná všetky kupované? Je omnoho zdravší, chutnejší a pritom je príprava taká jednoduchá. Zažite jeho úžasnú chuť na vlastnej koži.

Pravý vlašský šalát recept

Pravý vlašský šalát s domácou majonézou

Vytlačiť recept
Porcie: 1 kilogram Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

430 g zemiakov, 300 g pražskej šunky od kosti, 100 g sterilizovaných uhoriek, 25 g sterilizovaného hrášku bez nálevu, 40 g koreňového zeleru, 40 g mrkvy, 25 g plnotučnej horčice, 0,75 g mletého čierneho korenia, 7 g worcesterskej omáčky
Na 300 g domácej majonézy: 250 ml mlieka, 4 vaječné žĺtky, 1 lyžicu škrobovej múčky, soľ

recept na pravý vlašský šalát

Pravý vlašský šalát. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si majonézu. 250 ml mlieka rozmiešame v hrnčeku so štyrmi žĺtkami, 1 lyžicou škrobovej múčky a soľou.
  2. Dobre vyšľaháme, postavíme do horúceho kúpeľa a vyšľaháme hustý krém.
  3. Uvaríme si zemiaky v šupke, ošúpeme a necháme ich vychladnúť.
  4. Vychladnuté zemiaky nakrájame na rovnaké rezance alebo kocky, pridáme rovnako tvarované uhorky.
  5. Uvaríme mrkvu a zeler a vychladnuté nakrájame.
  6. Pridáme pražskú šunku nakrájanú na rezance, hrášok bez nálevu, všetko spojíme s majonézou, ktorú sme zmiešali s horčicou a octom.
  7. Plníme ním domáce žemličky. Tu objavíte môj recept na domáce žemle bez kysnutia.
  8. Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a zľahka premiešame. Z párty stola zmizne ako zázrakom vždy prvý 🙂

Tip Medových motúzov

Výborne chutí aj z čerstvým domácim kváskovým chlebom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1