Pain au Chocolat, to sú voňavé raňajky priamo z Paríža. Tecept v sebe ukrýva voňavé domáce maslové pečivo s lahodnou čokoládou. Je z prekladaného maslového cesta s droždím, podobne ako svetoznáme croissanty.
500 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 80 g krupicového cukru, 10 g sušeného droždia, 400 ml vlažnej vody, 300 g masla, 300 g horkej čokolády, 1 vajíčko na potretie Múku, soľ a cukor zmiešame vo väčšej mise. Pridáme asi 400 ml vlažnej vody a ručne alebo v šľahači s nádstavcom na cesto vypracujeme hladké a leské cesto. Trvá to asi 10 minút. Misu prekryjeme potravinovou fóliou a dáme chladiť na 1 hodinu do chladničky. Potom ho opäť dôkladne, asi 5 minút miesime a opäť vložíme prikryté do chladničky. Vychladené cesto preložíme na poriadne múkou vysypanú pracovnú dosku a vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom asi 30 x 60. Maslo vložíme medzi dva papiere na pečenie a valčekom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Maslo položíme asi na 2/3 cesta. Zvyšnú 1/3 cesta preložte na maslo. A zvyšnú tretinu cesta s maslom preložímee na preložené cesto. Máme tak 3 vrstvy cesta na sebe a vo vnútri maslo. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladiť asi na hodinu. Pracovnú dosku pomúčime múkou a vychladené cesto rozvaľkáme opäť na veľkosť obĺžnika a rovnako preložíme ako predtým a dáme chladiť do chladničky na hodinu. Postup potom zopakujeme ešte dvakrát a nakoniec necháme cesto v chladničke po celú noc. Nasledujúce ráno cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 0,5 cm a nakrájame na 24 rovnakých štvorcov veľkosti asi 12 x 12 cm. Do polovice cesta vložíme kusy nakrájanej čokolády a preložíme na polovicu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte hodinu podkysnúť. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 15 minút dozlatista. Najlepšie chutia čerstvé s kávou alebo s horúcim kakaom. Pain au Chocolat: Čokoládový chlieb ako z Paríža
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov