fbpx
Domov Koláče a zákusky VIDEORECEPT Rozprávkový nepečený dezert: Mandľové včelie úle

VIDEORECEPT Rozprávkový nepečený dezert: Mandľové včelie úle

Autorka Jana Štrbková
Včelie úle recept

Výborný nepečený dezert plný mandlí, kakaa s príchuťou lahodného mandľového likéru. Predstavila som ho v televíznom vysielaní Telerána na Markíze, presne na Deň včiel 20. mája 2024.

Včelie úle recept

Rozprávkový nepečený dezert: Mandľové včelie úle

Vytlačiť recept
Porcie: 20 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

100 g detských piškót + 100 g ako podklad na úlik, 100 g mletých mandlí, 120 g práškového cukru + na obalenie úlikov, 100 g masla, 50 ml mandľového likéru, 4 lyžice kakaa Plnka: 70 g masla, 40 g práškového cukru, 2 lyžice mandľového likéru, 2 lyžice medu

Postup

  1. Piškóty najemno rozdrvíme v sekáčiku, nasypeme do misky, pridáme práškový cukor, na kocky nakrájané zmäknuté maslo, mandľový likér a kakao. Vypracujeme hladkú hmotu.
  2. Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo, práškový cukor, mandľový likér a med do svetlej peny.
  3. Kakaovú hmotu vyformovanú do guličiek, obalíme v cukre a vtláčame do formičiek na úliky vysypaných práškovým cukrom. Pomocou pocukrovaného opačného konca varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme krémom a zatvoríme piškótou.
  4. Formičku vždy pred ďalším použitím čistíme suchou servítkou alebo štetcom.

Tip Medových motúzov

Včelie úliky pocukrujeme a skladujeme v chladničke.


VIDEORECEPT: Mandľové včelie úle

Chcete vidieť ako vo svojej kuchyni pripravujem tento skvelý recept na mandľové včelie úle? Pozrite si môj videorecept z youtube kanála Medové motúzy.


Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1