fbpx
Domov Párty recepty Rumové cupcakes

Rumové cupcakes

Autorka Nika Lucáková
Rumové cupcakes

Pre veselé posedeni s priateľmi sú ako stvorené rumové cupcakes. Keď ich správne dozdobíte, je to aj vynikajúci párty recept, za ktorá zožnete veľa pochvál. Vyskúšajte ho.

Rumové cupcakes

Rumové cupcakes

Vytlačiť recept
Porcie: 12 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

75 g masla, 75 g trstinového cukru, 3 vajíčka, 40 ml mlieka, 50 ml rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová), štipka soli, 1 ČL prášku do pečiva

Na krém:1
150 ml mlieka, 50 ml rumu, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 150 g masla

Postup

  1. Maslo vyšľaháme poriadne s cukrom, ďalej zašľaháme po jednom vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a rum.
  2. V druhej mise spojíme múku, soľ a prášok do pečiva. Do tekutej zmesi veľmi krátko zašľaháme múčnu zmes.
  3. Rozdelíme ju do papierových košíčkov rozdelených v mafinovom plechu.
  4. Pečieme pri 175 °C asi 20 až 25 minút. Narástli v košíčkoch dosť nerovnomerne, ale čuduj sa svete, keď sú trochu pripité.
  5. Na krém zohrejeme 150 ml mlieka, vo zvyšnom mlieku aj s rumom rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka.
  6. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
  7. Treba ho preložiť do misy, prikryť celkom tesne potravinárskou fóliou, to aby sa na vrchu nevytvorila koža.
  8. Po vychladnutí pudingu najprv v mise vyšľaháme maslo a po lyžiciach primiešame aj puding.
  9. Ak je krém príliš riedky, treba ešte pridať maslo, ak sa zdá byť príliš hustý, tak pomôže rum.
  10. Potom ho dáme na 30 minút vychladiť do chladničky.
  11. Na vychladnuté mafiny pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame rumový krém.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1