fbpx
Domov Veľká noc Rýchle slimáčiky s olivovou plnkou

Rýchle slimáčiky s olivovou plnkou

Autorka Jana Štrbková
slimáčiky z lístkového cesta s olivami

Rýchly snack na Veľkú noc alebo len – tak doma na chrumkanie, to sú dobroty z lístkového cesta. Vyskúšajte moje vynikajúce slimáčiky s olivovou plnkou. Sú efektné a veľmi chutné.

slimáčiky z lístkového cesta s olivami

Rýchle slimáčiky s olivovou plnkou

Vytlačiť recept
Porcie: 20 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

100 g čiernych olív, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 paradajky nakrájané nadrobno, 4 plátky sušených paradajok naložených v oleji, 1 lyžičky pražených píniových orieškov, múku na posypanie, 250 g chladeného lístkového cesta, 1 vetvička tymiánu, 1 rozšľahané vajíčko

slimáčiky z lístkového cesta

Slimáčiky z lístkového cesta. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Olivy a cesnak rozmixujeme, pridáme paradajky píniové oriešky, pridáme pár kvapiek olivového oleja.
  2. Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm.
  3. Cesto natrieme olivovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, lístkami tymiánu.
  4. Cesto zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné.
  5. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.
  6. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  7. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm, uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  8. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista.
  9. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.

Tip Medových motúzov

Slimáčiky budú opäť jemné a chrumkavé, ak ich pred podávaním dáte zohriať do rúry.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1