fbpx
Domov Chutné polievky Rýchly obed: Zimná šošovicová polievka s pohánkou

Rýchly obed: Zimná šošovicová polievka s pohánkou

Autorka Jana Štrbková
zimná šošovicová polievka

Zimná šošovicová polievka s pohánkou zahreje a dodá vitamíny. Milujem kombináciu červenej šošovice, pohánky, húb a zahrievajúcich korenín. Vyskúšajte môj rýchly a chutný recept.

zimná šošovicová polievka

Rýchly obed: Zimná šošovicová polievka s pohánkou

Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

200 g červenej šošovice, 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1/4 lyžičky mletého čili, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 mrkvy, 2 petržlen, 3 stonky stonkového zeleru, 2 - 3 zemiaky, 1 cm čerstvého zázvoru, 100 g pohánky, 2 strúčiky cesnaku, za hrsť sušených húb, petržlenová vňať 

Postup

  1. Sušené huby namočíme na hodinu do vody.
  2. Na rozohriatom oleji dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme bobkové listy, koreniny, ktoré chvíľu restujeme spolu s cibuľkou.
  3. Pracujeme na miernom ohni, aby sa koreniny nespálili. Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, zemiaky, huby, premytú šošovicu, ošúpaný kúsok zázvoru a chvíľu restujeme.
  4. Podľa potreby zalejeme  trochou vody a dusíme na miernom ohni. Zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pohánku a varíme domäkka. Asi po 15 minútach pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, necháme prejsť varom a dochutíme soľou a čienym korením. 
  5. Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1