Čerešňová sezóna je v plnom prúde a tak si spolu so mnou doprajte úžasný júnový obed. Sladučký ryžový nákyp s vanilkou a čerešňami. Je taký chutný najmä, keď ho ešte polejete domácim čerešňovým alebo jahodovým sirupom.
1 kg guľatozrnnej ryže, 750 ml mlieka, 20 g trstinového cukru, 70 g masla, 100 g práškového cukru, 4 vajíčka, 1 lyžicu citrónovej kôry, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vyškrabaný vanilkový struk alebo 1 lyžičku vanilkovej pasty, 50 g mandlí, 500 g čerešní Na posypanie: práškový cukor, 20 g mandľových lupienkov Namiesto klasického živočíšneho mlieka môžete použiť aj ryžové, mandľové, no nákyp výnimočne chutí najmä s kokosovým mliekom.
Sladký júnový obed: Úžasný ryžový nákyp s čerešňami
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov