Bábovky patria na víkendový stôl. Musia byť nielen sladké ale aj šťavnaté. Moja kakaová bábovka s citrónovou polevou v sebe ukrýva aj svieže jablkové pyré. Preto je výsledok taký dokonalý.
Ako mierka nám poslúži hrnček s objemom asi 200 ml, recept tak pripravíme skutočne rýchlo: Bábovku môžeme podávať s kopčekami šľahačky. Šťavnatá a taká chutná: Kakaová bábovka s jablkovým pyré
Vytlačiť recept
Ingrediencie
1/2 hrnčeka zmäknutého masla, 1/2 hrnčeka rastlinného oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 2 vajíčka, 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1/2 hrnčeka kakaového prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, štipka soli, 2 balenia klasického kúpeného jablkového pyré (2 x 190 g) alebo 1 a 1/2 hrnčeka domáceho
Na polevu: 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1-2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy
Ešte potrebujeme: maslo na vymastenie fotmy, polohrubú múku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie upečenej bábovkyPostup
Tip Medových motúzov
2 komentáre
Pozdravujem! presne mnozstvo jablkoveho pyre by padlo vhod, kedze je ho dostat kupit v roznych velkostiach od 90g po 500g 🙂
Dobrý deň Eva, dve balenia klasického pyré po 190 g alebo 1 a 1/2 hrnčeka pyré ako píšem v ingredienciách.Nech a bábovka vydarí. Jana