fbpx
Domov Koláče a zákusky Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Autorka Jana Štrbková
Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Dokonalá pochúťka, to je tento šťavnatý kakaový koláč s cviklou. Veľmi rada ho pripravujem na víkend, pretože je vynikajúci a sýty a milujeme ho ako desiatu či olovrant na našich potulkách prírodou. A jeho ďalšia megavýhoda? Je totálne jednoduchý.

Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Vytlačiť recept
Porcie: 12 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Tortová forma s priemerom 22 cm: 185 g hladkej špaldovej múky, 25 g kakaového prášku, 120 g kryštálového cukru, 100 g medu, 125 g masla, 2 vajíčka, 250 ml mlieka, 1 lyžička vanilkového extraktu, 260 g červenej repy

Šťavnatý kakaový koláč s cviklou

Šťavnatý kakaový koláč s cviklou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. V miske vyšľaháme vajíčka.
  3. Do druhej vysokej misky nasypeme preosiatu múku a kakao, cukor, zmäknuté maslo, med, vyšľahané vajíčka, mlieko, vanilkový extrakt a poriadne vyšľaháme na nízkych otáčkach, kým nevznikne kompaktná hmota.
  4. Pridáme najemno nastrúhanú červenú repu a ešte dôkladne premiešame.
  5. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom, nalejeme do nej cesto a pečieme 50 – 60 minút, kým sa cesto nelepí na zapichnutú špajdľu.
  6. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút vychladnúť a odopneme tortovú formu.
  7. Podávame úplne vychladnuté.

Tip Medových motúzov

Môžeme posypať najemno zomletými mandľami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1