fbpx
Domov Koláče a zákusky Tak osviežujúca: Štavnatá citrónová bábovka

Tak osviežujúca: Štavnatá citrónová bábovka

Autorka Jana Štrbková
Citrónová bábovka recept

Citrónová bábovka s jogurtom, to je dobrota, ktorú si zaslúžime za odmenu aj uprostred týždňa. Šťavnatým kúskom potešíme nielen seba, ale aj deti, ktoré si ju zoberú do školy či susedku, ktorá sa zastaví na kávičku.

Citrónová bábovka recept

Tak osviežujúca: Štavnatá citrónová bábovka

Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 4 počet hlasov )

Ingrediencie

2 vajcia, 60 ml rozpusteného a vychladeného masla (alebo rastlinného oleja), 60 ml citrónovej šťavy, kôra z 1 biocitróna, 280 g bieleho gréckeho jogurtu, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 260 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli
Ešte potrebujeme: maslo na vymastenie a polohrubú múka na vysypanie formy
Na posypanie: práškový cukor

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 170 ˚C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
  2. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej, bielej peny.
  3. Postupne zašľahávame rozpustené vychladené maslo alebo olej.
  4. V mise si zmiešame sypké ingrediencie: múku, sódu bikarbónu a soľ.
  5. Striedavo po lyžiciach pridávame do žĺtkovej zmesi múku a biely jogurt. Nakoniec primiešame citrónovú kôru aj šťavu.
  6. Cesto vylejeme do pripravenej formy.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu.
  8. Po hodinke urobíme test špajdľou.
  9. Ak sa nám na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 - 10 minút podľa potreby.
  10. Teplú bábovku vyklopíme z formy.
  11. Všetci sladkomilovia ešte bábovku pocukria práškovým cukrom. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1