fbpx
Domov Tekvicové recepty Tekvicový koláč s javorovým sirupom

Tekvicový koláč s javorovým sirupom

Autorka Jana Štrbková
Tekvicový koláč s javorovým sirupom na štýl francúzskeho tartu.

Upečte si spolu so mnou pravý francúzsky tart, tekvicový koláč s javorovým sirupom. Je chrumkavý, s vynikajúcou krémovou náplňou, ako stvorený pre tých najväčších labužníkov.

Tekvicový koláč s javorovým sirupom, to je láska na prvé zahryznutie. Pripravila som ho na spôsob pravého francúzskeho tartu. Maslový korpus, na ktorom je poriadna dávka hebučkej, krémovej náplne. 

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE.

Tento koláč som pripravila na spôsob pravého francúzskeho tartu. je teda dokonalo plnotučný. S obrovskou dávkou masla, vajíčok a smotany. Jedinečný je svojou náplňou, ktorej hlavnou ingredienciou je úžasná oranžová muškátová tekvica. Mňam. Sladila som ho javorovým sirupom, ktorý milujem pre jeho úžasnú karamelovú chuť. 

Tekvicový koláč s javorovým sirupom na štýl francúzskeho tartu.

Tekvicový koláč s javorovým sirupom

Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

POTREBUJEME:

1 kg maslovej (muškátovej) tekvice, ošúpanej, očistenej od jadierok a nakrájanej , 250 ml javorového sirupu, 4 vajíčka, 250 ml sladkej smotany, ¼ lyžičky muškátového orecha, 450 g hladkej špaldovej múky, 250 g nakrájaného masla, 160 g práškového cukru, 6 žĺtkov, dreň z jedného vanilkového struku, 2 lyžice studenej vody, 1 vaječný bielok zľahka vyšľahaný
Na posypanie:
55 g nahrubo nasekaných orechov, 2 lyžice hnedého cukru, ½ lyžičky mletej škorice

Postup

  1. Na prípravu orechovej posýpky, dáme orechy, cukor a škoricu do mixéra a nadrobno nasekáme. Odložíme nabok.
  2. Tekvicu varíme v hrnci s horúcou vodou asi 15 minút, kým nezmäkne. Precedíme, vložíme do misy a rozmixujeme dohladka. Odložíme vychladiť.
  3. Keď je vychladnutá, pridáme javorový sirup, vajíčka, smotanu, muškátový oriešok a zmiešame. Odložíme nabok.
  4. Múku, maslo a práškový cukor dáme do misy a šľaháme dohladka. Po jednom pridávame žĺtka.
  5. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň, pridáme k zmesi. Pridáme vodu a miešame, kým sa všetky zložky nespoja.
  6.  Preklopíme na pomúčenú dosku a jemne spojíme. Dáme do misy a na hodinu odložíme do chladničky.
  7. Rúru predhrejeme na 160°C. Cesto umiestnime medzi listy papiera na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetrov. Nakrájame na tri-štyri štvorce s priemerom 20x20 cm, podľa veľkosti okrúhlych foriem, ktoré máme na koláč. Nakrájané cesto umiestnené medzi dvoma papiermi na pečenie dáme do chladničky ešte 30 minút chladiť. Cesto  vyberieme z chladničky, vložíme do foriem na koláče a pečieme dozlatista asi 10 minút.
  8. Vrchný papier z koláčikov stiahneme a dovnútra nalejeme tekvicovú plnku, okraje potrieme jemne našľahaným vaječným bielkom. Vložíme do rúry a pečieme ešte ďalších 30 minút. Upečené koláče posypeme orechovou posýpkou a podávame.

Tip Medových motúzov

Tekvica poteší nielen naše chuťové poháriky, ale aj naše telo, je veľmi bohatá na vlákninu a preto podporuje trávenie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1