Chutný rodinný poklad s čarovným názvom opitý Izidor je tradičný zákusok, ktorý sa pred desaťročiami podával na rodinných oslavách. Ako malá som sa cítila omnoho dospelešie, keď mi dovolili jesť tento dezert s celkom slušnou dávkou rumu. A dnes, keď sa doň zahryznem sa zas cítim ako malé dievčatko. Skrtáka čarovný koláčik, čo vám poviem.
Na korpus: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajíčka, 80 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 1 prášok do pečiva, 100 g vlašských orechov Na orechovú plnku: 250 g vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej kôry, 150 ml rumu Na kakaový krém: 300 ml mlieka, 100 g hnedého kryštálového cukru, 40 g vanilkového pudingového prášku, 50 g kakaa, 2 žĺtky, 300 g masla Na polevu: 130 g horkej čokolády, 130 ml smotany na šľahanie 33 % Ešte potrebujeme: 200 g marhuľového džemu, celé vlašské orechy Namiesto marhuľového môžeme použiť aj ríbezľový džem.Ingrediencie
Postup
Tip Medových motúzov