fbpx
Domov Čo na obed Úžasná chuť Paríža: Pravý francúzsky slaný quiche

Úžasná chuť Paríža: Pravý francúzsky slaný quiche

Autorka Jana Štrbková
Pravý francúzsky slaný quiche recept

Je taký plnotučný a plnochutný, že ho musíte zjesť s veľkým mňamkaním. Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a pórom. Je skvelý. Vyskúšajte ho doma priprvuť aj vy a budete za hviezdy.

Pravý francúzsky slaný quiche recept

Úžasná chuť Paríža: Pravý francúzsky slaný quiche

Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 250 g hladkej špaldovej múky, 125 g masla, 25 ml vody, soľ,
Na plnku: 250 ml smotany, 125 ml mlieka, 3 – 4 vajcia, soľ, 150 g póru, 150 g slaniny, mladú červenú repu na ozdobenie, čerstvo zomleté čierne korenie, 100 g nastrúhaného syra typu gruyer, čedar alebo camembert

pravý francúzsky slaný quiche recept

Pravý francúzsky slaný quiche. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Z múky, masla, vajca, vody a štipky soli si pripravíme hladké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odležať v chlade.
  2. Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou, prikryjeme alobalom a nasypeme naň suchú fazuľu.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10 – 15 minút.
  4. Korpus necháme vychladnúť. Fazuľu si odložíme na ďalšie pečenie quiche.
  5. Pripravíme si plnku.
  6. Pórik nakrájame nadrobno a krátko povaríme v osolenej vode. Necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme na panvici a pridáme k póru.
  7. Premiešame, nasypeme na predpečené cesto a zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka.
  8. Zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom.
  9. Pečieme ďalších 25 minút. Ozdobíme plátkami červenej repy a bylinkami ako žerucha či bazalka.

Tip Medových motúzov

Plnky si môžete vytvárať od výmyslu sveta. Pokojne použite namiesto póriak jarnú cibuľku, papriku, či pretlačený cesnak

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1