fbpx
Domov Jednoduché Úžasné: Cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta

Úžasné: Cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta

Autorka Jana Štrbková
cesnakové slimáčiky recept

Tento recept rozvonia celý byt a poriadne pošteklí chuťové poháriky. Sú to cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta s poriadnou dávkou poctivého masla. Inšpiroval ma recept od kolegyne s názvom juhoslovanská pochúťka. Keď môj muž zahryzol do prvého slimáčika, pozrel sa na mňa a povedal: „Ako môžeš tak úžasne variť?“ Namiesto odpovede som na chvíľu onemela…

cesnakové slimáčiky recept

Úžasné: Cesnakové slimáčiky z kysnutého cesta

Vytlačiť recept
Porcie: 24 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.4/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

500 ml mlieka, 1 čerstvé droždie (42 g), 1 lyžica kryštálového cukru, 800 g polohrubej múky, 100 g roztopeného masla, 2 lyžičky soli
Na plnku: 250 g masla, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli
Na posypanie: 100 g sezamu alebo čierneho kmínu (semienka černušky siatej)

 

Postup

  1. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Na teplom mieste necháme vzísť kvások. Trvá to 10 minút.
  2. Do múky nalejeme kvások, roztopené a vychladnuté maslo, soľ a vymiesime vláčne cesto,ktoré sa oddeľuje od ruky aj od misky. Prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
  3. Pripravíme si plnku. V šľahači vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, soľ a pretlačené strúčiky cesnaku do nadýchanej peny.
  4. Na pomúčenú dosku preložíme vykysnuté cesto. Prekrojíme ho na polovicu. Vyvaľkáme obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 cm. Na celú plochu natrieme takmer polovicu plnky. Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm alebo na trojuholníčky. Preložíme na plech na pečenie. Slimáčiky poukladáme na plech na pečenie. Ten istý postup zvolíme aj pri druhej polovici cesta. Necháme si trochu plnky na potretie slimáčikov.
  5. Slimáčiky na plechu potrieme zvyšnou plnkou a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.

Tip Medových motúzov

Slimáčiky môžeme posypať aj rascou alebo čiernym kmínom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1